Hiperbár kamra

Általános vagy kiegészítő terápiás eljárásként alkalmazható mindazon esetekben amikor az oxigénszállítás folyamatában deficit lépett fel. Alkalmas szén-monoxidos mérgezésnél, valamint a cukorbetegeknél fellépő komplikációk kezelésében valamint a lassan gyógyuló sebek gyógyításánál. Nagyon kevés az ellenjavallat a hiperbár oxigénnel való gyógyításnál.

Hiperbár kamra

Szemsebészet

A Kuća Zdravlja poliklinikán sikeresen végzünk lézeres látásjavító szemműtéteket, katarakta műtéteket, valamint multifokális műlencse beültetéseket.

Szemsebészet

Lézeres visszér műtét

A műtétet ambuláns végezzük, helyi érzéstelenítésben, ultrahangos ellenőrzés mellett. A lézer azonnal lezárja a vénát, megakadályozza a betegség tovább fajulását és a veszélyes szövődmények kialakulását kitűnő esztétikai eredménnyel.

Lézeres visszér műtét

Allergia tesztek

Amennyiben arra gyanakszik, hogy Ön vagy gyermeke allergiás, mert olyan tünetektől szenvednek, amelyekkel korábban nem találkozott, allergia tesztet kellene végeztetnie. A vizsgálat után már biztosan tudni fogja, hogy el kell-e kerülnie bizonyos ételeket, gyógyszereket, esetleg hogy szüksége van-e gyógykezelésre az adott allergia (pl. atkák) ellen.

Allergia tesztek

Aranyér

ARANYÉR ÉS ANNAK GYÓGYÍTÁSA

Az aranyér a végbélnyílás körül megtalálható kötőszövetbe ágyazott artériás-vénás érgomolyag megereszkedése- ennek az erekkel átszőtt érpárnának a feladata a végbélnyílás légmentes lezárása. A végbélnyílástól 4-5 cm mélységében találhatók. Normális anatómiai struktúrát képeznek, amely segít a gázok és a híg széklet megtartásában. Ezek arteria-vénás üregek, amelyekben többnyire artériás, élénkpiros vér kering. Tudjon meg többet a LINKRE kattintva.

Nutricionista

Táplálkozási szakértő

A megnövekedett testsúly napjaink egyik legelterjedtebb egészségügyi és esztétikai problémája. A mi régiónkban az elhízást egy komoly anyagcsere-betegségként jellemezhetjük,  melynek komoly következményei vannak az általános egészségügyi állapotra, megnövelve a cukorbetegség, a szív- és érrendszeri betegségek, a csontok és ízületek megbetegedéseinek valamint bizonyos tipusú daganatos megbetegedések kialakulásának kockázatát. 

Terheléses szív kivizsgálás

ÚJDONSÁG

TERHELÉSES ECHOKARDIOGRÁFIA

A miokardiális infarktus diagnosztizálási módszere – a bal kamra stressz által előidézett  kontraktilitás - zavarát regisztrálja összehasonlítván az echokardiográfiai képet a stressz hatására kialakult képpel.

Tudjon meg többet a következő LINK-re kattintva.

Ultrahang diagnosztika

Ultrahang diagnosztika és Color Doppler

Diagnosztikai módszer amely  az emberi fül hallótávolságán kívül eső hanghullámok visszaverődésén alapszik. A módszernek bizonyítottan nincsenek káros hatásai, nincs ionizáló sugárzás, sem káros hatás az emberi szervezetre diagnosztikai adagokban, emiatt szükség szerint többször ismételhető. Color Doppler ultrahangos vizsgálat segítségével megfigyelhető a véráramlás a véredényekben és a szervekben is.

Lézeres visszér műtét
                       – az Ön problémájának gyors és egyszerű megoldása

Lézeres visszér műtét

A vénák lézeres műtéte a leggyorsabb felépülést biztosítja a pácienseknek a legkisebb műtét utáni kellemetlenségek nélkül.

Szívsebész : Prof. dr Živojin Jonjev

Tudjon meg többet a beavatkozásról kattintson a LINK-re.

SZAKEMBER ÁLTAL VÉGZETT ULTRAHANG A TERHESSÉG MÁSODIK TRIMESZTERÉBEN

a terhesség  24.hetéig, amely során vizsgálják: 

Ekspertski ultrazvuk

  • A magzat környékét : placenta (érettsége, elhelyezkedése), magzatvíz (átlagos mennyiségű, több, kevesebb) és a köldökzsinórT (a véredények száma a köldökzsinórban és annak kinézete).
  • A magzat száma (egy vagy több), magzati növekedés (megfelel –e a terhesség kora a menstruáció kimaradás idejével), magzati arányosság (megvannak-e a magzat testrészei: fej, test, has, kéz arányossak-e, a terhesség korával valamint egymással).
  • Magzati szívfrekvencia (szívverés percenként , a szív működésének jellegzetességei).
  • Magzati anomáliák vizsgálata (a magzat egyes testrészei normális felépítésűek vagy sem)

Szakorvos: Prof. dr Zoran Belopavlović